Hogyan működik?

Sudár Regatta vitorlás hajóink bérelhetőek képesítéssel rendelkező hajóvezetők számára, akik:

 • volt Tanulóink, akik elvégezték az alapképzést, ÉS egy manővertréninget;
 • bárki, aki a képesítésen felül rendelkezik a szükséges valós tudással, ÉS: elvégez nálunk egy min. 3 órás manővertréninget.

A manővertréning célja, hogy felkészítse a Bérlőt a hajó biztonságos és rutinszerű használatára, megismerje a hajót, motort, kikötőt. A manővertréning tartalma: motorkezelés, kikötés/elindulás, kikötői manőverezés, vészkikötés nehéz helyzetben, biztonságos helyszínek a szemesi kikötőben, reffelés és horgonyzás (igény szerint), hajókezelési tudás felmérése. A manővertréning lehetőleg másik naptári napon történjen, de egyes esetekben megoldható közvetlenül a bérlés előtt is. Amennyiben az oktató úgy ítéli meg, hogy Bérlő nem rendelkezik a szükséges tudással/gyakorlattal, a hajó nem kölcsönözhető (a hiányzó tudás és gyakorlás pótlására állunk rendelkezésre oktatási programjainkkal!).

A kölcsönzéshez jelentkezz be a 06-70-600-8651-es számon.

Vitorlás kölcsönzés és a fedélzetre lépés csak biztos úszni tudók utasok számára engedélyezett.

Teendők a hajó átvételekor

A hajó átvételekor szükséges teendők:

 1. Hajóvezetői képesítés bemutatása
 2. Kölcsönzési díj kifizetése
 3. Kaució letétbe helyezése
 4. Kölcsönzési feltételek és szerződés aláírása
 5. A hajó szükséges felszereléseinek ellenőrzése.

A hajó visszahozatalakor szükséges fő teendők:

 1. A kikötőbe behajózás (érkezés) előtt kérünk értesítést telefonon, hogy munkatársunk személyesen is jelen lehessen.
 2. A kikötőhelyre beállás munkatársunk személyes részvételével kell történjen, hacsak előre nem lett máshogy egyeztetve.
 3. A hajót mindig ugyanolyan állapotban kell otthagyni ahogy elvitelre került, különös tekintettel az ételmaradék, szemét és lábnyomok eltávolítására, a kötélzet és vitorlázat szakszerű és esztétikus elrendezésére. Ennek elmaradása esetén takarítási díj a kaucióól levonásra kerül. Igény esetén ezt mint szolgáltatást is biztosítjuk, ilyen esetben kérjük ezt előre jelezni munkatársunknak. Takarítási és leszerelési díj: 10.000 Ft (amennyiben normál használatról volt szó).
 4. Kikötőkártya visszaadása

További részletek

A hajó átvételére megbeszélt időpontban pontosan legyél ott, mert munkatársunk jó eséllyel oktat aznap vagy egyéb dolga van, nem fog tudni várakozni és így a kölcsönzést törölni kell. A kölcsönzési, kaució és manővertréning árakat az árlistában találod, a kölcsönzési feltételeink részt kérlek előzetesen olvasd el. A hajó lefoglalásával Bérlő automatikusan úgy tekintendő, mint aki megismerte és elfogadta ezeket a feltételeket („Oktatás és kölcsönzés rendje, veszélyforrások a vízen”, „ÁSZF„). Néhány fontos részlet:

 • Alkoholos állapotban lévő személyeknek nem fogjuk átadni a hajót
 • Bérlő teljes anyagi felelősséget vállal; ebbe beleértendő a CO2 patronnal ellátott mentőmellények patroncseréjének költsége is
 • A hajó GPS nyomkövetővel van ellátva
 • Biztosítani kell az állandó telefonos kommunikáció lehetőségét.
 • Tilos part felé fújó szélben part előtt, vagy a marásvonal előtt vitorlázni.

Jó szelet, jó vitorlázást!