Távoktatás

Kedvtelési („Sport”) célú kishajóvezetői képesítés („hajós jogosítvány”, vitorlás és/vagy motorcsónak) megszerzéséhez elméleti és gyakorlati vizsgát kell tenni a KAV felügyelete alatt.

Az elméleti vizsgára otthonról tudsz készülni, távoktatással. Ez azt jelenti, hogy teljesen saját időbeosztásban tanulhatsz. Rögzített időpotú online órák vagy meetingek nincsenek, minden anyagot előre rendelkezésre bocsátunk.

De egy pillanatig sem maradsz magadra, bármikor van lehetőséged online vagy akár személyes, akár hagyományos „tantermi” konzultációra, tanórára is.

A távoktatásos rendszert bármennyit használhatod a rendelkezésre álló egy hónapon belül, azaz bármelyik gyakorló tesztet vagy próbavizsgát bármennyiszer újra gyakorolhatod. Általában két-három hét alatt könnyedén fel lehet készülni. Azonban akkor sem történik baj, ha eléred az hónapos „zárást”; némi költséggel a hozzáférés könnyedén meghosszabbítható.

A távoktatásos tesztrendszer tartalmazza az összes olyan vizsgakérdést, amellyel az „éles” vizsgán találkozni fogsz.

Távoktatásos elmélettel kezdődik a tanfolyam?

A tanfolyam kezdődhet a gyakorlati képzéssel, vagy az elméleti képzéssel egyaránt. Ezeket az időpontokat minden jelentkező szabadon választja ki a jelentkezés során. Sok tanulónk télen leteszi az elméleti vizsgát, és tavasszal jön a gyakorlatra. Nyáron azonban gyakori, hogy valaki a gyakorlattal kezd, így már megismert fogalmakkal találkozik az elméleti felkészülésen.

A gyakorlati vizsgán való részvételt megelőzően azonban sikeres elméleti vizsgát kell tenni, a hatóság tehát a vizsgasorrendet szigorúan előírja.

Milyen tárgyakból kell készülni a távoktatáson?

Vitorlás ÉS kisgéphajóvezetői (kombinált képzéses) képesítéshez a tárgyak:

  • Hajózási Szabályzat (HSZ)
  • Hajózási ismeretek (vitorlás kishajó)
  • Hajózási ismeretek (kisgéphajó)

Ha csak vitorlásból, vagy csak motorcsónakból vizsgázól, akkor értelemszerűen csak két tárgyból (HSZ és választott eszköz) kell vizsgázni. Ha már rendelkezel az egyik képesítéssel, és hozzá akarad tenni a másikat, akkor HSZ-ből mentességet kapsz, abból nem kell újra vizsgázni.


Szeretnék belekóstolni a tesztekbe…lehet?

Semmi akadálya, kattints a gombra!

További részleteket kérek

Milyen további felkészülési anyagok állnak rendelkezésre?

A gyakorló online tesztrendszer mellett számos letölthető tananyagot, jegyzetet biztosítunk. Ezeknek egy része nemcsak az elméleti képzésben, de a gyakorlati képzésben is segíteni fog. Rendelkezésre állnak videós anyagaink is. A Vitorlásiskolától továbbá egyéb kiadványok is megvásárolhatóak.

Távoktatás időpontok

2023. április 10.
2023. május 10.
2023. június 10.
2023. július 10. …és így tovább, minden hónap 10-én kezdünk. Van lehetőség egyedi tanfolyamkezdési időpontra is.

Az elméleti vizsga időpontot és helyszínt a megadott lehetőségekből Te választhatod ki (Budapest, Siófok, Mohács, Szeged, Győr és Miskolc, KAV központok). Siófokon és Budapesten minden héten van vizsgalehetőség.

Hogyan lehet jelentkezni a tanfolyamra?

A jelentkezési űrlap elküldésével, és a tanfolyamdíj első részletének befizetésével.

Maradt még kérdésed? Küldj üzenetet nekünk!

Név

Egyéb részletek

A vitorlás gyakorlati képzés helyszíne Balatonszemes, Hunyady József Vitorláskikötő. A vitorlás gyakorlati vizsgát ugyanitt tartjuk, és ugyanazokkal a hajókkal, amelyekkel a gyakorlati képzés is zajlik.

Motorcsónak gyakorlati képzésünk időtartama fél nap, kiscsoportos beosztásban, választható időbeosztásban. A képzést géphajós oktatópartnerünk tartja.

Jó ha tudod, hogy…

A tanfolyamra még 2022-es árakon tudsz jelentkezni…2024-ben!

A tandíj részletben is fizethető.

Oktatóink évtizedes rutinnal rendelkező hajósok.

A tanfolyamon valódi gyakorlati tudást adunk át tanulóinknak, nálunk nincs kamu oktatás.

Az elméleti vizsgára jól bevált számítógépes rendszer segítségével készülhetsz fel otthonról, melynek díja benne van a képzés árában!

A távoktatás mellett lehetőség van rendszeres konzultációra.

A gyakorlati képzést a különleges helyzet miatt a lehető legrugalmasabban oldjuk meg, az időpontok választhatóak, halaszthatóak.

A gyakorlat során első a biztonság, a képzést csakis biztonságos körülmények között tartjuk meg.

Korábbi vizsgázóink kiváló arányban tettek sikeres gyakorlati vizsgát.
Minden gyakorlati vizsga előtt szervezünk extra gyakorlási lehetőséget.