Egyéni vitorlás tanfolyam/képzés

egyeni-vitorlas-tanfolyam

Miért érdemes egyéni vitorlás oktatást választani?

Ha a gyors és hatékony megoldást keresed a vitorlázás profi elsajátítására, akkor az egyéni vitorlás tanfolyamra van szükséged. Nálunk erre is lehetőség van.

Időbeosztásod nem teszi lehetővé, hogy részt vegyél a kiscsoportos képzéseinken? Vagy egyszerűen csak jobban hiszel az egyéni képzésben?

Nagyon sok oka lehet annak, ha úgy döntesz, inkább az egyéni képzést választod. Mi mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy bármilyen képzési forma mellett döntesz, a legtöbbet hozzuk ki belőle.

Az oktató csak Rád figyel és minden hibát, hiányosságot azonnal tud javítani.

Az egyéni vitorlás képzés célja

Mindenekelőtt egy nyugodt és élvezetes vitorlás tanfolyamra számíthatsz! Ha a cél a vizsga és a képesítés, biztos lehetsz abban, hogy a megadott időkereten belül maximálisan fel leszel készülve. Ha már van képesítésed, és a továbbképzés a cél, a lehető legjobban meg fogod tanulni vagy be fogod gyakorolni azt, ami miatt a fedélzetre lépsz.

Mi a különbség a csoportos és az egyéni vitorlás tanfolyam között?

A hajók kezelése általában csapatmunka, de egy tanuló és egy oktató is lehet már csapat… Egyéni képzésnél tehát az oktató is aktívan vesz részt a tanuló mellett a hajó kezelésében, míg a normál kiscsoportos alapképzésben az oktató általában “kívülről” adja az utasításokat, a szerepkörök a tanulók között cserélődnek. Az egyéni képzés a tanuló számára intenzívebb, fárasztóbb, hiszen – hacsak nem tartunk szüneteket – állandó koncentrációt igényel, míg a kiscsoportos képzésben van lehetőség egy-egy kis lazításra.

Az egyéni képzés természetesen minden teljesen a tanulóra szabható, beleértve a napi kezdést vagy befejezést, vagy akár a gyakorlás pontos menetét, tartalmát. Bármikor megállíthatjuk a gyakorlást vagy kiköthetünk, hogy átbeszéljük a dolgokat. Ezzel szemben a standard kiscsoportos alapképzés időbeosztása fix, és mindenkinek kell egy kicsit alkalmazkodnia a többiekhez.

Hol tartjuk az egyéni vitorlás órákat?

Ha a képesítést nyújtó alaptanfolyamunk gyakorlatán veszel részt, a képzés helyszíne Balatonszemes. A gyakorlást a vizsgahajóval végezzük.

Ha azonban már rendelkezel képesítéssel (hajós jogosítvánnyal), és szeretnél oktatónkkal a saját hajódon gyakorolni, akármelyik kikötőben is legyél, ennek sincs semmilyen akadálya, állunk rendelkezésre!

Mennyibe kerül az egyéni képzés?

Az árlistában megtalálod a mindenkor aktuális egyéni képzési díjakat is. Amennyiben viszont speciális elképzeléseid vannak, kérlek egyeztess munkatársunkkal!

Ki vehet részt az egyéni képzésen, hogy lehet jelentkezni?

Bárki részt vehet egyéni képzésen, aki tud úszni, és beiratkozik a képzésre.

Ha azonban hatósági vizsgát is szeretnél tenni, hogy képesítést is szerezz, akkor legalább 18 évesnek kell lenned. Ilyenkor nincs más dolgod, mint hogy kitölts egy jelentkezési űrlapot a honlapunkon, a továbbiakat közösen egyeztetjük.

Ha egyszerűen csak vitorlázni szeretnél tanulni, vagy már van képesítésed és haladó oktatásra vagy manővertréningre van szükséged, várjuk hívásodat itt: 06-70-600-8651.

egyeni-vitorlas-tanfolyam

Gyakran ismételt kérdések az egyéni vitorlás tanfolyammal kapcsolatban

Mivel kell készülni az egyéni képzésre?

Megfelelő ruházattal: fehér vagy szilikon talpú cipő, napszemüveg, sapka, kesztyű, napkrém, UV-védő felső, szükség esetén meleg és vízálló ruházat, innivaló, uzsonna. Ebédszünetet mindig tartunk. Hasznos továbbá, ha a gyakorlati képzésre már némi elméleti felkészültséggel érkezel, ehhez megvásárolható nálunk néhány kiadvány.

Én az elméleti képzést is egyénileg szeretném elvégezni… ezt lehet?

Az elméleti vizsgára mindenki egyénileg készül, egy online teszt segítségével (távoktatás), konzultációs lehetőséggel, ez tehát egy egyfajta egyéni képzési forma alapesetben is. Ezen kívül természetesen szervezünk télen tantermi oktatással is járó képzési formákat (ez is tartalmazza az otthoni gyakorlást), de ha szeretnél, maradhatsz a távoktatásos keretek között.

Az egyéni vagy a normál alapképzést javasoljátok?

Egyformán ajánljuk mind a kettőt, hiszen mindenkinek más képzési forma az optimális. Tanulónk többsége a normál kiscsoportos vesz részt, de mindig van, akinek jól jön, hogy külön is gyakorolhat. Természetesen a kiscsoportos résztvevők is vehetnek egy-egy egyéni különórát, különösen vizsga előtt.

Milyen időpontok vannak egyéni képzéshez?

Az egyéni vitorlás tanfolyam, vagy vitorlás oktatás beosztását egyénileg egyeztetjük, hiszen ennek a képzési formának a lényege éppen a rugalmasság, és az egyénre szabottság, a menetrendben is. Mindazonáltal az alábbi időpontok mint lehetőségek állnak rendelkezésre (szezon előtt állapot szerint, ezeket beiratkozáskor egyeztetni kell):

2023. április 10, 11, 12, 13.
2023. április 17, 18, 19, 20.
2023. május 6, 7, 8.
2023. május 10, 11, 12, 13.
2023. május 20, 21, 22, 23, 24.
2023. június 5, 6, 7, 8, 9, 10.
2023. június 18, 19, 20, 21, 22.
2023. július 5, 6, 7, 8, 9, 10.
2023. július 5, 6, 7, 8, 9, 10.

Hasonló szolgáltatásainkat is ajánljuk:

Kedvtelési vagy sport célú hajóvezetői képzés (kiscsoportos)

Vitorlás vizsga. Komplex vizsgát is tehetsz nálunk.

Még soha nem vitorláztál, de érdekel milyen lehet? Akkor gyere el egy 2 órás balatoni vitorlázásra és kóstolj bele ebbe a fantasztikus világba!