Kölcsönzési feltételek 2020-2021

1. A kölcsönzés feltétele a biztos úszni tudás (összes fedélzetre lépő személy számára), a Felelősségi Nyilatkozatának aláírása, a vízi közlekedés és vízen tartózkodás általános szabályainak betartása, a kölcsönzési díj és a kaució előre történő kifizetése.

2. A kölcsönzési idő nem tördelhető, egyben értendő, más naptári napra át nem vihető. A kölcsönzési időnél minden megkezdett óra egy újabb óra kölcsönzésnek minősül.

3. A kölcsönzés időtartama – amennyiben az adott hajóra újabb előjegyzés nem érkezett és a Sportkör napi nyitvatartási ideje előtt – az eredeti bérleti idő lejárata előtt telefonon meghosszabbítható.

4. Késedelmes visszahozatal esetén pótdíjat kell fizetni.

5. A kölcsönzés időtartama alatt Bérlő köteles a telefonos kapcsolattartás lehetőségét biztosítani és a biztonságos vitorlázás céljából az Iskola munkatársa által adott utasításokat végrehajtani.

6. A kibérelt felszereléssel tilos a természeti és humán környezetet megbolygatni, kellemetlen helyzetbe hozni, beleértve a sporteszközzel esetlegesen szállított társakat vagy a fürdőzőket, horgászokat. Tilos továbbá a sekély part menti övezetben vitorlázni.

7. Bérlő a felszerelést köteles rendeltetésszerűen használni, azt extrém terhelésnek nem teheti ki. Amennyiben ilyenre mégis sor kerül, a kölcsönzési idő befejezettnek tekintendő.

8. Amennyiben Bérlő távoli (a kiindulási helszínről szabad szemmel nem belátható) túracélpont eléréséhez kölcsönöz hajót, az útitervet előre egyeztetnie kell az Iskola megbízottjával.

9. Az esetleges mentési költségeket Bérlő köteles megtéríteni.

10. A kölcsönzési idő alatt a felszerelésben bekövetkezett kárt Bérlő köteles megtéríteni vagy a sérült felszerelést pótolni.

11. Bérlő a kikötési (hazaérkezési) szándékát kb. fél órával előre jelzi telefonon az Iskola munkatársának.

12. A hajó visszahozatalt követő szakszerű elpakolása, szemét és személyes holmik összeszedése és eltávolítása (különös tekintettel étel- és italmaradékokra) a bérlő felelőssége, amelynek elmaradása az árlistában meghatározott pótdíjat vonja maga után.

Jó szelet!

Nyugat-balatoni Vitorlás Iskola