Balatoni vitorlás túra

Sudár Regatta

Ha szeretnél családoddal vagy barátaiddal a Balatonon hajózni egy biztos kezű kapitány segítségével, akkor várunk hajóink fedélzetén! Többféle vitorlástúra programunk közül választhatsz, legyen szó élményhajózásról, egy vitorlázással egybekötött ebédről, naplemente-túráról, a túlpartra való átvitorlázásról, éjszakai vitorlázásról, vagy akár egy kétórás kedvcsináló vitorlástúráról.

Hogyan lehet a túrákra jelentkezni?

Emailen, vagy a honlap kapcsolati űrlapján. Ezt megelőzően azonban kérjük vedd fel velünk a kapcsolatot telefonon, hogy biztosan legyen szabad hajó és kormányos a kívánt időpontban.

Ki vehet részt a túrákon?

Bárki, aki biztos úszni tudással rendelkezik.

Honnan indulnak a túrák?

Alapesetben Balatonszemes a kiindulási pont, ez a flottánk honi kikötője. Egyedi esetben azonban indulhatunk máshonnan is, közeli kikötők pl. Balatonlelle, Balatonföldvár.

Mikor indulnak a túrák?

Ezt közösen egyeztetjük, hiszen olyan időpontot kell befoglalnunk, amikor a hajók is szabadok, illetve amely Nektek is megfelel.

Ki vezeti a túrákat?

A biztonság az első. Minden vitorlás túránkon nagy tapasztalattal bíró, szakképzett hajóvezető kezeli a kormányrudat.

Melyik balatoni vitorlás túrát választod?

Élményvitorlázás

Ha semmi másra sem vágytok, mint hogy vitorlással hasítsátok a balatoni habokat, és nincs különösebb úticél, akkor irány a balatonszemesi kikötő! Időjárástól és kérésetektől függően, teljesen szabadon és közösen választjuk meg az útvonalat. Ha szeretnétek, kipróbálhatjátok a hajó irányítását is.

Gasztro-túra

Jól esne megszakítani a vitorlázást egy különleges helyen, egy hangulatos, prémium ebéddel? Mindezt úgy, hogy vitorlással érkezzünk, az ebédet követően pedig hazavitorlázzunk? 

Időjárástól függően többféle opciót tudunk javasolni, hogy a legideálisabb legyen a program.

Naplemente-túra

Napnyugta előtt kivitorlázunk Balatonszemesről, hogy a nyílt vízről csodálhassuk meg a naplementét, majd szinte már sötétben érkezünk vissza a kikötőbe. Az időjárás sokféle lehet, de egy biztos: különleges pillanatokat jelent minden alkalom.

Éjszakai vitorlázás

Sötétben vitorlázni egészen különleges élmény, amit minden vitorlázni szerető embernek ki kell egyszer próbálnia. Éjszakai vitorlázásunkhoz napnyugta előtt vitorlázunk ki, de a naplemente-túrával ellentétben nem térünk vissza szürkületkor, hanem nyílt vízen hajózva megvárjuk az éj beálltát. Ezt követően, az éjszakai fények segítségével is navigálva, hazavitorlázunk a szemesi kikötőbe.

Tihanyi vitorlástúra

A Tihanyi-félsziget nyugati oldala és Udvari-Örvényes vidéke a Balaton partjának kevés érintetlen partvidékei közé tartozik. Egy egész napos vitorlástúra keretében, Balatonszemesről indulva, feltérképezzük a régiót. A túra reggel indul, hogy legyen idő bejárni a távot.

Átvitorlázás a túlpartra

A túlpart megjárható vitorlással, különösen, ha megfelelő és élvezetes szélviszonyokra számíthatunk. Ez nemcsak önálló vitorlástúraként lehetséges, de összeköthető gasztronómiai élményekkel is, akár a túlparton, akár a déli parton.

Gyakran ismételt kérdések a balatoni vitorlás túrákkal kapcsolatban

Milyen egyéb tudnivalók vannak a vitorlástúrákkal kapcsolatban?

Mivel minden túra más és más, minden tájékoztatást megadunk a túrák foglalása során (éjszakai vitorlázáshoz például nincs szükség napszemüvegre…:)

Elmaradhat, vagy megszakadhat-e a túra?

Igen, amennyiben a kormányos úgy dönt, hogy biztonsági okokból (pl. vihar közeledte) nem elindítható a túra, vagy ha hasonló okokból szükséges félbeszakítani. Természetesen az időjárás miatt már a túra előtti napon egyeztetünk.

Hasonló szolgáltatásaink, amiket még ajánlunk: