Vitorlás oktatás gyerekeknek

vitorlas-hajo-szemelyzettel

Szeretnéd gyerekeidnek is megmutatni, milyen is vitorlással szelni a habokat a Balatonon? Vagy már túl vagytok ezen, és a cél, hogy megtegyék az első lépéseket az önálló hajózás felé vezető úton?

Gyerekeket, juniorokat is várunk a fedélzeten 13-14 éves kortól, nemcsak vitorlás túráinkon, de kedvcsináló oktatásainkon is! A cél nem lehet más, mint hogy megszeressék a hajózást, megtanulják azokat az alapokat, amelyek birtokában már nemcsak biztonságosabban tudnak létezni a hajón, de részt tudjanak venni a teendőkben, sőt, hogy egyes feladatokat már önállóan végrehajtsanak. Mindezt egy olyan kapitánnyal, aki maga is több mint egy évtizeden keresztül oktatott gyerekeket, a vitorlázás mellett egyéb sportágakban is.

Miért hasznos a gyerekeknek a vitorlázás?

A vitorlázásnak többféle ága van, amit mi ajánlunk, az egy kedvcsináló és “nagyhajós” oktatás. Ez lehet akár egy bevezető első lépés, vagy előképzés a nagyobb hajókkal való vitorlázáshoz, vagy akár a képesítés megszerzéséhez 18 éves kortól. Ha viszont az ifjú Sportárs célja az ifjúsági vitorlásversenyzés, azt javasoljuk, hogy egy versenyklubban, klubkeretek között ismerkedjen meg az uszonyos versenyvitorlás csónakokkal vagy vízi sporteszközökkel.

A cél, hogy a gyermek…

  • megszeresse a hajózást, kedvet kapjon hozzá
  • más szemmel nézze a hajókat és a Balatont
  • biztonságosabban közlekedjen vízen és vízparton egyaránt
  • elsajátítson olyan készségeket (pl. csomózás), amelyeknek hasznát veszi az élet egyéb területein is elkezdjen érteni a vitorlázáshoz
  • felelősségérzete javuljon
  • koncentrációja javuljon
vitorlas-hajo-szemelyzettel

Mit tartalmaz az oktatás?

Vitorlázás elméleti alapokat, csomózást, a hajó felkészítését indulásra, elindulást, vitorlabontást, vitorlás alapmanővereket, meteorológiai tudnivalókat, alapvető balatoni hajózási jelek felismerését és értelmezését, horgonyzást, kikötést, hajó elpakolását…és még sok mást. Mindezt természetesen az életkorhoz és a csapathoz szabott mértékben.

Ki vehet részt a gyerekeknek induló vitorlás tanfolyamon?

Bármelyik olyan gyerek, aki betöltötte a 13. életévét, és biztos úszni tudással rendelkezik.

akár még a legkisebbeknek is… 🙂

Gyakran ismételt kérdések a gyerekeknek szánt vitorlás oktatásról

Hol történik a gyerekek vitorlás oktatása?

A balatonszemesi vitorláskikötőből indul a hajó.

Hányan vehetnek részt az oktatáson?

Oktatóhajónk hat fős, tehát az oktatón felül egy legfeljebb ötszemélyes csoport fér fel a hajóra.

Természetesen van lehetőség egyéni vitorlás oktatásra is.

Mit érdemes hozni?

Mindenekelőtt megfelelő ruházatot: fehér vagy szilikon talpú cipőt, napszemüveget, sapkát, kesztyűt, napkrémet, UV-védő felsőt, szükség esetén meleg és vízálló ruházatot, innivalót, uzsonnát. Érdemes elmenni WC-re kihajózás előtt.

Mennyibe kerül a vitorlás oktatás gyerekeknek?

Az árlistában megtalálhatóak a mindenkori oktatási árak, de nagyobb gyerekcsoport esetében egyeztessünk!

Milyen hajóval történik az oktatás?

Ez egy Sudár Regatta típusú, kabinos, tőkesúlyos, 6 személyes vitorlás kishajó. Stabil, biztonságos, felborulni nem tud.

Egyénileg (egy gyerekkel) is elindul az oktatás?

Természetesen. Azonban mindenki, aki foglalkozik gyerekoktatással, tudja, hogy egy gyerek számára bármilyen program akkor igazán izgalmas, ha azon barátjával, vagy barátnőivel együtt vehet részt.

Mikor indulnak a gyerekeknek szánt tanfolyamok?

Az időpontokat közösen egyeztetjük.

Hogyan lehet jelentkezni?

Mindenekelőtt telefonon: 06-70-600-8651, vagy egyéb elérhetőségeinken.

Hasonló tanfolyamaink, amik érdekelhetnek: