2 órás balatoni vitorlázás

balatoni-vitorlazas-ket-oras

Szeretnéd egy vitorlás fedélzetén szelni a balatoni habokat? Kipróbálnád a vitorlázást, de nem tudod, hogyan is kezdj bele?

Kétórás balatoni vitorlástúra programunkat éppen ebből a célból szervezzük meg. Ha nincs (még…) képesítésed, nem voltál még hajón, de szeretnél vagy szeretnétek belekóstolni a vitorlázás esszenciájába, mindezt szakképzett kormányossal, akkor jó helyen jársz. Így probléma nélkül, biztonságosan szállhattok vízre, és akár a hajó kormányzását is kipróbálhatjátok.

Akkor is ajánljuk a túrát, ha már rendelkezel hajós jogosítvánnyal, és szeretnéd elvinni a családodat vagy a barátaidat vitorlázni, de még nem vagy biztos magadban, és szükséged van egy profi vitorlázó jelenlétére.

Hogyan lehet jelentkezni a 2 órás balatoni vitorlázásra?

Emailen, vagy a honlapon található kapcsolati űrlapon, megadva a tervezett dátumot, létszámot, és egyéb tudnivalókat. Ha megkaptuk az üzenetet, egy munkanapon belül válaszolunk. Javasoljuk azonban, hogy először telefonon egyeztessünk, hogy biztosak lehessünk abban, hogy a kívánt dátumon és időpontba van szabad hajónk és kormányosunk.

Ki vehet részt a vitorlázáson?

Bárki, aki biztos úszni tudással rendelkezik.

Mire kell figyelni a hajón?

A vitorlázás nagyon speciális helyzet, a hajón van egyfajta fedélzeti rend, ezt a túravezető kormányos ismerteti indulás előtt; hová lehet lépni, mibe lehet szükség esetén kapaszkodni, mire kell vigyázni (pl. alsó vitorlarúd). De semmilyen előképzettségre nincs szükség, ezeket a kormányos mind elmagyarázza. A cuccokat a kabinban lehet elhelyezni, figyelve arra, hogy étel-ital ne folyhasson ki.

Lehet-e fürödni a hajóról a Balatonban túra közben, a nyílt vízen?

Igen, amennyiben az időjárás és egyéb körülmények lehetővé teszik. Friss szélben azonban erre nem lesz lehetőség, mert nem biztonságos. Azért a fürdőruhát ne hagyjátok otthon!

Honnan indul a túra?

Alapesetben Balatonszemes a kiindulási pont, ez a flottánk honi kikötője. Egyedi esetben azonban indulhatunk máshonnan is, pl. Balatonlelléről, vagy Balatonföldvárról, ez egyeztetés kérdése.

A 2 órás vitorlázás ára

2024-ben a kétórás vitorlástúránk díja 35.000 Ft volt. Aktuális árainkért lásd az árlistát.

Gyakran ismételt kérdések a 2 órás vitorlázásról

Milyen napszakban indul a túra?

Ez egyeztetés kérdése: amikor a hajó és a kormányos szabad, valamint amikor Nektek a legjobban megfelel.

Van lehetőség naplementés vagy éjszakai vitorlázásra is?

A rövid válasz: igen! Azonban az ilyen speciális túrák felárasak, a költségeket természetesen a szervezés során egyeztetjük.

Mit érdemes magunkkal hoznunk?

Nyáron és jó időben a következő fontos felszereléseket ne hagyjátok otthon: fürdőruha, napszemüveg, sapka, napkrém, UV-védős póló, fehér vagy szilikon talpú cipő. Szelesebb, vagy hűvösebb idő esetén meleg ruha, széldzseki és hasonlók tehetnek nagyon jó szolgálatot, főleg annak aki hajlamosabb a fázásra. Innivalót semmiképpen se felejtsetek otthon (Te sem, Kata:), de némi ropogtatnivaló is jól jöhet.

Ha nagyon szép az idő, és jól érezzük magunkat, meg lehet hosszabbítani a túrát?

Amennyiben a hajó és a kormányos szabad, és nincs semmi egyéb akadálya, akkor igen, az árlistában meghatározott többletköltséggel.

Szeretnénk egy egész napos túrát tenni a barátainkkal, megoldható?

Természetesen. A pontos útiterv és időtartam egyeztetése céljából kérlek vedd fel a kapcsolatot munkatársunkkal, hogy árajánlatot adhassunk!